AXA, Orta ve Doğu Avrupa operasyonlarını UNIQA Insurance’a satıyor

Fransız sigorta devi AXA, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’daki operasyonlarını Avusturya merkezli UNIQA Insurance Group AG’ye 1 milyar € karşılığında satıyor.

UNIQA, geçen Ekim’de bir anlaşmanın söylentileri ortaya çıktıktan sonra AXA’nın Orta ve Doğu Avrupa operasyonlarını satın almak isteyen üç teklifçiden biri olarak dikkat çekmişti. Avusturya merkezli sigorta şirketinin anlaşmayı güvence altına almadan önce Assicurazioni Generali SpA ve VIG ile kısa listede yer aldığı bildirilmişti.

UNIQA ile yapılan anlaşma uyarınca, AXA, Orta ve Doğu Avrupa’daki Yaşam ve Tasarruf, Mülkiyet ve Zayiat ve Emeklilik işlerinin % 100’ünü satacak. 1.002 milyar € ‘luk satın alma fiyatı AXA’nın Solvency II oranını 2 puan artırması bekleniyor.

Gerekli kapanış koşulları ve düzenleyici onaylar yerine getirildikten sonra, işlemin tamamlanmasının 2020’nin dördüncü çeyreğinde tamamlanması hadefleniyor.

AXA CEO’su Thomas Buberl, “Bu işlem AXA’nın ayak izinin basitleştirilmesinde bir adım. AXA’nın Orta ve Doğu Avrupa’daki operasyonlarının UNIQA’nın bölgedeki güçlü mevcudiyetinden ve yerel uzmanlığından yararlanarak, artan müşteri değeri önerileri sunmaya odaklanarak yeni büyüme fırsatları yaratacağına inanıyoruz. Polonya, Çekya ve Slovakya operasyonlarımızın yönetim ekiplerine ve tüm çalışanlarına teşekkür eder, gelecek için başarılarının devamını dilerim.” dedi.