Japon Aeon Financial sigorta pazarına giriyor

Japon Aeon Financial, dünya devi Allianz’ın Japon biriminde yönetim hisselerini alarak hayat sigortası pazarına girme planlarını açıkladı.

Jiji Press’de yer alan habere göre, perakendeci Aeon Group’un bir iştiraki olan Aeon Financial, Allianz Life Insurance Japan Ltd’de 32.400 adet yeni ihraç hissesi satın alacağını duyurdu. 3.6 milyar ¥ (32.78 milyon $) değerinde olduğu tahmin edilen işlem, Aeon’un sigorta şirketindeki oy haklarının% 60’ına sahip olmasına izin verecek. Üçüncü taraf tahsis programı kapsamında yapılacak anlaşmanın 31 Mart’ta tamamlanması bekleniyor.

Bankacılık ve kredi kartı ve borç verme gibi diğer finansal hizmetlerle uğraşan Aeon Financial, satın alma yoluyla finansal erişimini genişletmeyi beklediğini açıkladı. Aeon’un şu anda kendi kanadında bir sigorta acentesi bulunurken, anlaşma ile ilk elden sigortacılık yapma fırsatı ortaya çıkacak. Allianz Life Insurance Japan, düşük performans nedeniyle Şubat 2012’de yeni sigorta poliçesi satmayı bırakırken, şu anda yürürlükte olan yaklaşık 20.000 poliçesi bulunuyor.