Xi Jinping’den “koranavirüsü yeneceğiz” sözü

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin halkının yeni koronavirüsün neden olduğu pnömoni salgınına karşı savaşını kararlı bir şekilde kazanacaklarını vurguladı.

xinhuanet’te yer alan habere göre, Çin Askeri Merkez Komisyonu Başkanı ile birlikte maske takarak Pekin’de halk arasına karışan Xi, toplu konut merkezini, bir hastaneyi, hastalık kontrolü ve önlenmesi için bir bölge merkezini ziyaret etti. Teftiş, Hubei Eyaleti salgını merkezi dışındaki birçok insanın uzun bir tatilden sonra çalışmaya başladığı bir zamanda geldi. Xi, şu anda durumun çok ciddi olduğunu ancak Çin’in salgınla mücadelede kesinlikle tam bir zafer elde edebileceğine güvendiğini söyledi.

Yeni koronavirüs pnömonisini tedavi eden belirlenmiş bir kurum olan Pekin Ditan Hastanesi’nde Xi, izleme merkezinde yatan hastaların tedavisini kontrol etti ve bir video bağlantısı aracılığıyla nöbetçi sağlık personeli ile konuştu. Xi, sağlık personelini teşhis ve tedavi planını geliştirmeye devam etmeye, hastaları her ne pahasına olursa olsun kurtarmaya çağırdı ve onlara kendilerini iyi korumaları gerektiğini hatırlattı.