Sigorta şirketleri koronavirüs için ek teminat sağlamaya başladı

Koronavirüs (2019-nCoV) yayılmaya devam ettikçe, daha fazla Asyalı sigortacı, virüs bulaşmış olduğu teşhis edilen poliçe sahiplerine ek kapsam sağlıyor.

HSBC Life Singapore, bir poliçe sahibi veya yakın aile üyesine 2019-nCoV teşhisi konulursa 1.000 SG $ (720 $) tutarında bir toplu ödeme sağlayacağını açıkladı. Şirket, hasta Singapur’daki bir hastaneye yatırılırsa, 45 güne kadar günde 200 $ SG ödeme yapacak. Müşteri veya aile bireyi hastalık nedeniyle vefat ederse, sigortacı 10.000 SG $ tutarında ek bir toplu ödeme sağlayacak. HSBC Life Singapur’a göre, ek teminat 07 Şubat’tan itibaren bir yıl geçerli.

Hong Kong’da ise dijital sigorta şirketi Blue, 30 Nisan’a kadar ek teminat sağlayacağını duyurdu.

Bu arada, Prudential Malaysia da tüm sigorta ve tekafül müşterilerine özel bir kapsam sunacağını açıkladı. 01 Mart’tan önce virüs teşhisi konan tüm müşteriler, toplu olarak 5.000 MYR (1.200 ABD Doları) alacak.

Can kaybı artıyor

Öte yandan Şinhua ajansının haberine göre, Hubey eyaletindeki son 24 saatte 14 bin 840 vaka tespit edildi, 242 kişi yaşamını yitirdi. Eyaletteki toplam vaka sayısı da 48 bin 206 olarak belirtilirken, vaka sayısının hızla artmasının nedeninin Kovid-19’u teşhiste kullanılan yöntemlerin değişmesi olarak açıklandı. Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan ülke geneli koronavirüs salgın durumuna ilişkin açıklama yapılmadı. Çin’de salgın durumunu internet üzerinden anlık takip eden platformlardan “Ülke Geneli Yeni Tip Koronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler” verilerine göre ülke genelindeki can kaybı 1368’e, toplam vaka sayısı ise 59 bin 883’e yükseldi.