Gurbetçi ve mavi kart sahiplerine dövizli BES, TBMM’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş torba yasa olarak anılan yeni kanun düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Muş “Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız ve mavi kart sahiplerine dövizli BES imkanı getiriyoruz” dedi.

Ayrıca Mesleki yeterlilik belgelerinin düzenlenmesi, belgelerin eğitim süreci, esnaf ahilik fonu ve yenilenebilir enerji ile ilgili de düzenlemeler yapılacağını açıklayan Muş teklife ilişkin detayları aktardı.

Muş’un açıklamalarından öne çıkanlar;

İnternetten silah satışına cezalar artacak.

Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız ve mavi kart sahiplerine dövizli BES imkanı getiriyoruz.

Vakıf mallarındaki kiracıların borçlarını 3 ay içinde ödemesi için düzenleme yer alıyor.

Derneğe üyelik ve ayrılık bilgilendirmesi zorunlu olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, KOBİ’lerin desteklenmesi, illegal bahis ve şans oyunlarının katalog suçlar kapsamına alınması, gazilere ikinci maaş bağlanması, doğal afetlerde, doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınması, yivsiz tüfek, spor ve nişan tüfeği ile tabancaları izinsiz üretenlere yönelik hapis cezasının artırılmasını da içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

*Mavi Kart, 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 28’inci maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığından ayrılan kişilere ve 3 üncü dereceye kadar olan altsoylarına verilen resmi bir belgedir.