Allianz’ın efsane isimlerinden Axel Theis emeklilik kararı aldı

Alman sigorta devi Allianz’da efsane yöneticilerinden Almanca konuşulan ülkelerden ve Orta ve Doğu Avrupa’da sigortadan sorumlu olan Yönetim Kurulu Üyesi Axel Theis (62) 33 yılın ardından 31 Mart 2020’de kendi isteği üzerine emeklilik kararı aldı. Allianz’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, halen Allianz Deutschland AG ve Allianz Versicherungs-AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Klaus-Peter Rohler’in(55) Denetim Kurulu tarafından Axel Theis’in yerine 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren atandığı duyuruldu.

Rohler rolünü Allianz Deutschland AG’de sürdürecek. Allianz Versicherungs-AG’de Frank Sommerfeld tarafından 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alacak.

Allianz CEO’su Oliver Bate, “Klaus-Peter Rohler, Allianz Deutschland’ı 2018’den bu yana karlı büyümeye yönlendiriyor ve yeni sorumluluğunda sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeye devam edecek. Axel Theis’e onlarca yıllık başarılı çalışması için teşekkür ediyorum ve uzmanlığına özel bir saygı göstermek istiyorum.” dedi.

Allianz SE Denetim Kurulu Başkanı Michael Diekmann ise, ” Axel Theis otuz yıl boyunca büyümememizde itici bir güçtü.”diye konuştu.