Kobe Bryant için 100 milyonlarca dolarlık sigorta davası 

Ünlü basketbol oyuncusu Kobe Bryant’ın kazada hayatını kaybettiği helikopteri kiralayan firmanın başı sigorta yüzünden derde giriyor. Haber sitesi olan TMZ’ye göre, Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant, helikopter firmasına sigorta kapsamı nedeniyle dava açtı. Diğer aile üyelerinin de dava açmak için avukat tuttukları bildirildi.  

Braynt’ın ölümünü de ilk bildiren paparazzi haber sitesi TMZ’ye konuşan kaynaklar, firmanın 50 milyon dolar limitli sorumluluk sigortasının Kobe Bryant gibi kazanç potansiyeli çok yüksek bir kişi için yeterli olmadığını vurguladı. Helikopter firmasının müşterilerinin genellikle ünlü ve zengin kişilerden oluştuğu için en azından 100 milyon dolarlık teminatın gerekli olduğu da belirtildi. Ancak söz konusu Kobe Bryant gibi dünya çapındaki bir basketbol yıldızı olunca, 100 milyon dolarlık teminatın da yeterli olamayacağı ve Island Express Helicopters firmasına mahkeme tarafından 100 milyonlarca dolarlık fatura çıkartılabileceğinin altı çizildi.  

Kazadan dolayı Island Express Helicopters’in bu miktardaki bir tazminatı ödeyemeyeceği belirtilirken, Sigorta firması Aviation Specialty Insurance Başkanı Matt Drummelsmith, kazanın muhtemelen pilotaj hatasından kaynaklandığını ve bu yüzden helikopter firmasının bundan sonra sigorta teminatı bulamayıp sektörden çekilmek zorunda kalacağını ileri sürdü.