AON ile Willis Towers Watson birleşmesi tamam

AON ile Willis Towers Watson’un mega birleşmesi tamamlandı.  AON tarafından 30 milyar dolara gerçekleşen satın alma, İngiltere merkezli dünyanın iki ve üç numaralı broker devleri arasındaki anlaşmanın canlanıp tekrarlanmayacağına spekülasyonlar sürerken kesinlik kazandı. Yapılan basın açıklamasına göre, özkaynak değeri yaklaşık 80 milyar dolar olan birleşme anlaşması tamamlandı. Birleşmeden sonra şirket AON adını alacak ve risk, emeklilik ve sağlık üzerine odaklanmış, teknoloji destekli bir küresel profesyonel hizmetler şirketi haline gelecek. şirket. AON’un Londra’daki mevcut merkezinden idare edilecek.

Willis Towers Watson’dan John Haley’nin başkanlığını yürüteceği yönetim kurulunda hem AON hem de Willis Towers Watson’ın şu anki direktörlerinden üyeler bulunacak. Birleşme tamamlandıktan sonra, mevcut AON hissedarları şirketin yaklaşık % 63’üne sahip olurken, Willis Towers Watson hissedarlarının hissesi de % 37 civarında olacak.

Haley, “Willis Towers Watson ve AON’un birleşmesi, müşterilerimize risk ve sermaye alanlarında daha iyi hizmet etme yolculuğumuzun bir sonraki doğal adımı. Bu işlem, ekiplerimize inovasyonu daha hızlı yapma ve daha fazla değer sunma fırsatı sağlayarak bu yolculuğu hızlandırıyor” dedi.