Pekin’den KOBİ’lere 7.2 milyar $ sigorta prim desteği

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden olan ve Coronavirüs nedeniyle ticari hayatı büyük zarar gören Çin’in başkenti Pekin’de kent yönetimi salgına yönelik finansal desteklerini artırdı. Kent yönetimi COVID-19 nedeniyle Çin başkentindeki işverenler için yaklaşık 50 milyar RMB (7,2 milyar ABD Doları) sigorta primi desteği vereceğini duyurdu. .

Xinhua’da yer alan habere göre, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin Şubat-Haziran ayları arasında çalışanlarına yönelik temel emeklilik, işsizlik ve işle ilgili yaralanma sigortası primlerini ödemekten muaf tutulacaklar. Söz konusu karar kentin insan kaynakları ve sosyal güvenlik, finans ve vergilendirme idareleri tarafından ortak bir genelgede ilan edildi.

Bu arada, büyük işletmeler, özel girişimci olmayan kuruluşlar ve sosyal grupların sigorta primleri Şubat ayından Nisan ayına kadar yarı yarıya azaltılacak.

Pekin kent yönetimi, 2019’un sonlarında Wuhan’da başlayan koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik darbeyi yumuşatmak için kira azaltma veya muafiyet ve finansal destek gibi çeşitli önlemler de getirdi.