AXA, yeni bir varlık yönetim birimi kuruyor

AXA SA, emlak ve diğer alternatif varlıklara yönelik artan talebe cevap vermek için 137 milyar euro büyüklükte (156 milyar dolar) varlık yönetim birimi oluşturmayı planlıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Fransız sigorta şirketi varlık yönetimi işini iki birime bölüyor. Isabelle Scemama yönetimindeki alternatif yatırımlar ve Hans Stoter liderliğindeki 536 milyar euro büyüklükteki “çekirdek” bir bölüm kolu. Değişikliklerin bu yılın ikinci çeyreğinde yürürlüğe girmesi hedefleniyor.

Haberde kurumsal yatırımcıların tahvil getirilerinin rekor düşük seviyelere düşmesi nenediyle emlak ve özel borç gibi varlıklara yöneldiği belirtilirken, araştırma şirketi Preqin’e göre, küresel varlıklar, 2008’deki 3.1 trilyon dolardan geçen yıl 10.3 trilyon dolara ulaştı.

Scemama, “özel pazarlarda, bilgiye erişimin daha da kritik olduğu pazarlar anlamına gelen” çok fazla fırsat olduğunu söyledi. AXA, alternatif sektörlerde dünyanın ilk 10 yatırımcısından biri ve yeni bölümün bu deneyimden yararlanacağını söyledi.

Emeklilik fonları ve sigortacılar, yükümlülüklerini karşılamak için ihtiyaç duydukları getiriyi elde etmek için bu varlıklara giderek daha fazla güvenmekte. Varlık yöneticileri için, bu yatırımlar düşük maliyetli endeks izleme fonlarının uyguladığı ücret baskısına karşı daha iyi bir yalıtım sunuyor.

AXA’nın yeni alternatifler birimi, açıklamaya göre gerçek varlıklar kolunu, yapılandırılmış finans platformunu ve Chorus hedge-fund işini bir araya getirecek.

AXA IM yönetim kurulu başkanı Gerald Harlin, “Geleneksel ve alternatif varlık sınıflarından yararlanarak yatırımcılara mevcut kazanç arayışına yanıtlar sunma konusuna kesinlikle inanıyoruz” dedi.