Lloyd’s Koronavirüs stres testi önlemleri açıklandı

Koronavirüsün re / sigorta endüstrisi üzerindeki etkisini çevreleyen artan belirsizlik karşısında, Lloyd’s pazar esnekliğini test etmek için tasarlanmış bir dizi eylem açıkladı.

Lloyd’s 13 Mart Cuma günü, Lloyd’s Londra’daki 1 Lime Street’teki aracılık odasını kapatacak ve alternatifleri test etmek için 24 saat boyunca Acil Ticaret Protokolü’nü başlatacak.

Tatbikatın protokolün gerçek hayattaki etkinliği hakkında bilgi sağlayacağı umuluyor. Lloyd’s, ilgili düzenleyicilere planlar hakkında bilgi verildiğini duyurdu.

Buna ek olarak, Lloyd’s aracılık odasını ve Lloyd’s binasındaki tüm ortak alanları derinlemesine temizleme fırsatını yakalayacak.

Bu hareket, virüsün yayılmasını durdurma ve endüstri üzerindeki etkisini sınırlama umuduyla dünya çapındaki hükümetlerin eylemleri arasında gerçekleşiyor.

Swiss Re dün, koronavirüs salgının dünya çapında büyük bir bozulmaya neden olmaya devam ederken, zaten zayıf ekonomik dayanıklılık üzerinde baskı yarattığı için 2020’de küresel bir durgunluk görmeyi beklediğini açıkladı.

Analistler, İtalya, Fransa ve Almanya da dahil olmak üzere Japonya ve Euro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin aniden yavaşlamaya devam etmesine rağmen, durgunluğun tarihsel bir bağlamda ılımlı olacağına dikkat çekti.