KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler’den sektöre iki önemli kitap

KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler sektör çalışanlarının bilgilendirilmesi için hazırlanan “İyi Ki Sigortalıyız” ve “Klara Kandiyoti’nin Ardından” yayımlandı.

Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER) Başkanı Sema Tüfekçiler’in hazırladığı iki önemli kitap; “İyi Ki Sigortalıyız” ve “Klara Kandiyoti’nin Ardından” sektör çalışanlarının bilgilendirilmesi için hazırlandı ve ücretsiz olarak dağıtılacak.  yaş üzeri yaş grubuna hitap eden “İyi Ki Sigortalıyız” çocuk kitabı, sigorta kavramının çocuklara anlatılmasına yardımcı olmak için hazırlandı. 44 sayfadan oluşan kitap, Sema Tüfekçiler’in kızı Defne’nin dilinden anlatılıyor. Ailesi, ve arkadaşlarının ailesi ile Bodrum yolculuğunda tanık olduğu trafik kazasının hikayesini anlatan Defne, sigortanın önemini ve işleyiş süreçlerini kendi cümleleriyle anlatıyor.

Türk sigorta sektöründe büyük yeri bulunan Klara Kandiyoti’nın anısına hazırlanan “Klara Kandiyoti’nin Ardından” adlı kitap yine Sema Tüfekçiler tarafından derlendi. Kandiyoti’nin vefatının ardından düzenlenen kitapta meslektaşları onun ardından anılarını ve sektörel tecrübelerini anlattılar. ‘Sevenleri Kaleminden’ bölümünde Leyla Navaro, Erkan Şen, Eyyüp Çelik, Samim Ünan, Engin Varlı, Sema Tüfekçiler, Hüsamettin Doğramacı, Selim Efe Kandiyoti’yi anlattılar. Kitapta ayrıca Klara Kandiyoti’nin kendi kaleminden hayatını da okuyabiliyoruz.