Lemonade’ın Avrupa’da ikinci noktası Hollanda oldu

Yapay zeka ile çalışan New York merkezli sigorta şirketi olan Lemonade, Avrupa’daki ikinci noktası olarak Hollanda’da piyasaya sürüldü.

Hollandalı tüketiciler artık içerik ve sorumluluk sigortasını anında, istedikleri zaman ve herhangi bir cihazdan alabiliyor. Tazminatlarını Lemonade uygulaması aracılığıyla saniyeler içinde alabiliyorlar.

Lemonade 2016’da New York’ta ev sahipleri ve kiracılar sigortasıyla ilk kez piyasaya sürüldükten sonra geçen yıl Almanya’da faaliyete geçti.

Geleneksel sigorta modelinden farklı olarak, Lemonade operasyonları için sabit bir ücret alıyor. Lemonade’ın kurucu ortağı ve CEO’su Daniel Schreiber, “Hollandalı tüketicilerden aldığımız birçok talep nedeniyle Hollanda’yı bir sonraki Avrupa lansmanımız için seçtik. Eşsiz sigorta poliçemiz yalnızca piyasadaki en şeffaf, uygun fiyatlı ve misyon odaklı değil, aynı zamanda özellikle bisiklet hırsızlığı kapsamı ve daha fazlası ile Hollandalı tüketiciler için hazırlandı.” diye konuştu.

Hollanda’daki Lemonade ürünü, şirketin şu anda yalnızca Hollanda ve Almanya’da bulunan yeni bir sigorta poliçesi olan Şirket 2.0’a dayanmakta. Lemonade, Hollanda Merkez Bankası’ndan (DNB) lisansını aldı ve denetleniyor. Şirket Avrupa genel merkezini Amsterdam olarak belirledi.