İspanyol sigorta devi MAPFRE destek paketlerini artırıyor

Geçen ay virüs araştırmalarına yardımcı olmak için CSIC’e (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) 5 milyon € (yaklaşık 4.4 milyon £) bağışta bulunan İspanyol sigorta devi MAPFRE, sigorta primlerinin geri verilmesi de dahil olmak üzere daha fazla destek açıkladı.

Global sigortacıya göre, serbest meslek sahibi ve KOBİ poliçe sahiplerine 30 milyon € (yaklaşık 26.6 milyon £) sigorta primi iade edecek. Buna ek olarak, MAPFRE, şirketin tedarikçileri için faturalandırma avanslarına 24 milyon € (yaklaşık 21.2 milyon £) kadar kaynak ayırıyor.

MAPFRE Başkanı ve CEO’su Antonio Huertas, “Bizimle çalışan, müşterilerimize hizmet eden ve MAPFRE hizmetinin en yüksek kalitede olmasını sağlamak için her gün çabalayan tüm profesyonelleri desteklemek istiyoruz. Şimdi onları destekleme zamanı, çünkü onlar aynı zamanda değer zincirimizin de önemli bir parçası.” dedi.

Bu arada Fundación MAPFRE, 27 ülkedeki sağlık otoritelerine 20 milyon € daha (yaklaşık 17,7 milyon £) bağışta bulunuyor. Fonlar kişisel koruma ve tıbbi ekipmanlara harcanacak. Ayrıca İspanya’da istihdamın korunmasına yardımcı olmak için 10 milyon € (yaklaşık 8.9 milyon £) bağış yapılacak.