Lloyd’s Lab yeni dönem için 12 Insurtech Startup’ı seçti

Lloyd’s’un inovasyon ve start up merkezi Lloyd’s Lab’ın yeni dönemine katılmak için 12 insurtech şirketi kuruldu. Lloyd’s açıklamasında 12 takım 27 Nisan 2020’de başlayacak Lloyd’s Lab’ın dördüncü kohortu için dünyanın dört bir yanından alınan 190’dan fazla başvuru arasından seçildi.

12 takım, 2 Nisan’daki online sunum gününde fikirlerini rekabetçi bir süreçte sunduktan sonra seçildi.

Yeni dönem dört ana temaya odaklandı: Veriler ve modeller; yeni sigorta ürünleri ve pazarları; ulaşımın geleceği ve siber olarak belirlendi.

Lloyd’s Lab Haziran 2018’de küresel insurtech yetenek arayışına başladı. Pazar dünyanın en teknolojik olarak en ileri sigorta pazarı olma taahhüdünün bir parçası olarak ilk iki yılında 500’den fazla uluslararası insurtech’in laboratuvara katılmak için başvurdu. Başarılı insurtech şirketleri 10 haftalık bir program için laboratuvara katılıyor ve burada Lloyd’s pazarındaki sigorta şirketleriyle fikirlerini geliştirmek ve test etmek için çalışıyorlar.

Son kazanan 12 Insurtech’ler şunlar oldu:

*KASKO: “Hizmet Olarak Insurtech” sunuyor. Platform, sigorta şirketlerinin, brokerlerin ve teminat sahiplerinin çok hızlı ve uygun maliyetli dijital tak ve kullan özellikli sigorta ürünleri oluşturmalarına olanak tanıyor.

*Skyline: Ortaya çıkan riskler ve az korunan segmentler için veri ve teknoloji odaklı parametrik yönetim genel ajansı.

*Parametrix: Bulut kesintileri, ağ çökmeleri ve platform hataları gibi harici hizmet kesintileri için parametrik (dizin tabanlı) sigorta oluşturuyor. Ürünleri, iş kesintilerinde koruma boşluğunu kapatmaya yardımcı oluyor.

*Kovrr: Sigorta şirketlerinin siber riski finansal olarak ölçmesini sağlayan bir platform.

*BOXX Insurance: Kanada merkezli, küresel bir MGA olan insurtech, işletmelerin ve ailelerin sigorta, büyük veri ve teknolojiyi birbirine kenetleyerek kendilerini siber tehditlerden korumasını kolaylaştırıyor.

*ArtificialOS: Sigortacılara hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış kaynaklardan veri almasını ve ardından hızlı karar verme için doğrulamasını, artırmasını ve kullanmasını sağlayan bulut tabanlı modüler uygulamalar sistemi.

*Previsico: Bir dizi küresel sigorta müşterisinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yerel ve gerçek zamanlı yüzey suyu taşkın uyarıları sunuyor.

*Space: Zemin, altyapı ve gayrimenkul deformasyonu / çöküş tespiti ve izlemesine yeni bir görünürlük seviyesi getiriyor.

*Optalitix: Yapay zeka yazılım şirketidir, ürünlerinden biri sigortacıların herhangi bir masaüstü modelini herhangi bir altyapı veya kod olmadan bir API’ye dönüştürmesini sağlayor.

*Loadsure: Tek tuşla tüm riskli navlun sigortası sunan İngiltere merkezli bir insurtech MGA’dır.

*Koffie: Yeni nesil ulaşım için inşa edilmiş bir sigorta şirketi hedefi.Aracın özel yapay zeka modellerini kullanarak aracılık, fiyatlandırma ve kayıp kontrolünü yeniden tanımlıyor ve gelişmiş güvenlik teknolojisinin benimsenmesini teşvik ediyor.

*Orca AI: Gemi operasyonlarının güvenliğini ve verimliliğini arttırma misyonuyla teknolojiyi deniz dünyasına getiriyor. Güçlü bir farkındalık sistemi ve akıllı alarmlar sağlamak için veri ve derin öğrenmeyi birleştiriyor.

Lloyd’s İnovasyon başkanı Trevor Maynard, “Seçtiğimiz 12 teknolojinin hepsi farklı ve benzersiz bir şey getiriyor” dedi.