Çin yabancı sigortacılara kapılarını sonuna kadar açıyor

Çin, yabancı sigorta şirketlerinin yerli firmaları satın alma gereksinimlerini kolaylaştıracak. Çin yabancı hayat sigortası şirketlerinin yerli şirketlerin kontrol hisselerini almasını ve yerli şirketlere büyük yatırımlar yapmayı kolaylaştırmayı hedeflediği bildiriliyor.

Reuters’in haberine göre, konuyla ilgili bilgi sahibi olanlara atıfta bulunulan hamle Pekin’in finans sektörünü uluslararası yatırıma açma planlarının bir parçası. Kaynaklar, şu anda Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Kurumu (CBIRC) tarafından planlanmakta olan planın, Koronavirüs salgını neneniyle kayıp yaşayan finansal endüstriyi güçlendirme ve Çin’deki küçük ve orta ölçekli sigorta şirketlerinin sermaye seviyelerini artırma amacını taşıdığının altını çiziyorlar.

Kaynaklar, yeni şartların ve kuralların 2020’nin ikinci yarısında sonuçlandırılacağını belirtti. Yeni şartlarla daha sonra yabancı sigorta şirketleri yerel bir hayat sigortası şirketini kontrol eden veya önemli bir azınlık hissesi edinmesine izin verecek ve mevcut ortak girişimlerden veya tamamen sahip olunan operasyonlardan ayrı olarak çalışabilecek.

CBIRC ile çalışan Pekin merkezli bir avukat, haberde, “Hareket, yerli sigorta şirketlerine sermayeye erişim ve yabancı bir sigorta şirketinin en iyi uygulamalarından yararlanma fırsatı sağlamayı amaçlıyor” dedi.

Mevcut düzenlemeler, yabancı bir firmanın yerel bir sigortacıda % 15’e kadar sahip olmasına izin vermekte. Kaynaklar, hazırlanan yeni kurallarda yabancı firmaların birden fazla ana işletme lisansına sahip olmasına izin verileceğini de belirtiyorlar.

Geçmişte, yabancı şirketlerin çok yakın zamana kadar% 50 ile yabancı mülkiyetini sınırlayan Çin sigorta endüstrisine yatırım yapmaları çok zordu. Bu durum ülkede artan bireysel servet ve hayat sigortasının düşük penetrasyonu nedeniyle pazarın sigortacılar için çok kazançlı olmasına rağmen.