İtalyan sigorta devi Generali’den doğduğu kente vefa

İtalyan sigorta devi Generali, doğduğu kent olan ve şirket merkezinin bulunduğu Trieste’deki Cattinara Hastanesi için ICU teknik ekipmanı ve Trieste’deki bakım evleri için kişisel koruyucu ekipman satın almak için Giuliano Isontina Üniversitesi Sağlık Otoritesine (ASUGI) 1 milyon Euro bağışladı. Girişim, Şirket tarafından Covid-19’la başa çıkmak için oluşturulan Olağanüstü Uluslararası Fonun bir parçası.

Ayrıca bu fonlar sayesinde, Trieste hastanesi ciddi solunum problemleri olan hastaların tedavisinde yardımcı olan ventilatörler ve yoğun veya alt yoğun bakım üniteleri için gerekli teknik sistemler gibi bir dizi önemli tıbbi cihaz satın alabilecek. Buna taşınamayan Covid-19 hastalarının ayrıntılı tanısal testi için portatif radyoloji ekipmanı ve portatif ultrason ekipmanı da eklendi.

Ayrıca, fonlar, ASUGI’nin acil durumla başa çıkmak için uyguladığı tesislerin faaliyetleri için bir destek planının bir parçası olarak Trieste’deki bakım evlerindeki personel ve ziyaretçiler için kişisel koruyucu ekipman satın almak için kullanılacak.

ASUGI, solunum yetmezliği olan hastalara yardımcı olmak için alt yoğun bakım, pnömoloji ve yoğun bakım yataklarının sayısını artırmaya ve 33 yeni yataklı Cattinara Hastanesi’nde yeni bir bölüm kurmaya büyük önem veriyor.