SAİK Başkanı Korkut, İzmir ve Afyon’daki acentelerin sorunlarını dinledi

TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut İzmir Ticaret Odası Sigorta Meslek Komitesi ve Afyon Ticaret Odası Sigorta Meslek Komitesi toplantılarına katıldı. Web üzerinden gerçekleşen toplantılarda acentelerden gelen sorun, çözüm ve talepler karşılıklı istişare edilme şansı yakalandı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar,

Tüm Dünyayı ve Ülkemizi bir çok açıdan olumsuz etkilemeye devam eden Covid-19 salgın süreci nedeniyle diğer bir çok meslek gurubu gibi biz Acenteler de büyük oranda evlerimizden faaliyet ve çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Keza; TOBB SAİK Yönetimi Üyeleri de büyük oranda evlerinden faaliyetlerini sürdürmekle beraber, yaşanılan salgın sürecinin olası ekonomik ve mesleki sorunlarına çözümler, biz Acenteler adına destek ve girişimlerini de aralıksız, hatta normal zamanlara göre daha yoğun bir şekilde sürdürmekte. Bu süreçte biz Acentelerin bir çok anlamda yanında olmanın fayda ve zaruretlerine olan inançla da, fiziki olarak olamasa da bir araya gelmenin teknolojik imkanlarla mümkün olabildiği olgusunu da iyi değerlendirmektedir.

Bu bakış açısı ve gerçekten hareketle, TOBB SAİK Yöneticileri birlikte ve bireysel olarak sanal ortamlarda, Sektör Meclisi Üyeleri, Sigorta İl Delegeleri, Ticaret Odaları Sigorta Meslek Komite Üyeleri ve farklı Acente Derneklerinin yöneticileri ve Acenteler ile görüntülü istişare toplantıları yapmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde bu şekilde yapılan iki ayrı toplantı bilgisini de sizlerle paylaşmak istedik. TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, 9 Nisan tarihinde İzmir Ticaret Odası Sigorta Meslek Komitesinin organize ettiği sanal toplantıya katılarak, Meslek Komitesi Üyeleri, İzmir Sigorta İl Delegeleri ve İzmir Sigorta Acenteleri Derneğinin Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmüştür.

Yine Levent Korkut; 11 Nisan tarihinde de Afyon Ticaret Odası Sigorta Meslek Komitesinin düzenlediği benzer bir toplantıda Acente temsilcileri ile istişarelerde bulunmuştur. Her iki toplantıda Korkut, İcra Komitesinin salgın sürecinin başından bu yana yaptığı çalışma, girişim ve destekler hakkında bilgi aktarmış ve katılan Acente meslektaşlarımızdan gelen sorun, çözüm ve talepleri de karşılıklı istişare etmişlerdir.

Aldığımız bilgilere göre, TOBB SAİK Başkan ve Üyeleri, süreç içinde Acenteler ile yoğun iletişim içinde olmanın faydalı olacağı inancı ile benzer toplantıları önümüzde ki günlerde imkanlar doğrultusunda mümkün olabildiğince yapmayı planlamaktadır. Benzer toplantıları düzenlemek isteyen meslektaşlarımızın bulundukları İl veya Bölgelerinde ki Ticaret Odaları Sigorta Meslek Komiteleri aracılığı ile TOBB Sigortacılık Müdürlüğüne taleplerini iletmeleri yararlı olacaktır.”