Swiss Re’den Covid-19’la mücadeleye 5 milyon CHF destek

Reasürans devi Swiss Re Group, dünya çapında Covid-19 salgınından etkilenen insanların ve toplulukların ihtiyaçlarını desteklemek için 5 milyon İsviçre Frangı (CHF) bağışta bulunma kararı aldı. Kar amacı gütmeyen Swiss Re Foundation aracılığıyla fonlar özellikle gelişmekte olan ülkelerde krizle mücadele eden kuruluşlara dağıtılacak.

Swiss Re Foundation, dünyanın en savunmasız bölgelerinde insani yardım sağlayan Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne 1 milyon CHF katkıda bulunacak. Ayrıca, sağlık personeline ve dünyanın dört bir yanındaki yerel sağlık kurumlarına yardımcı olan Medecins Sans Frontieres’e (Sınır Tanımayan Doktorlar) 1 milyon CHF verecek. Kalan 3 milyon CHF, salgına tepki olarak yardım çabaları için diğer Swiss Re Foundation paydaşlarına tahsis edilecek.

Swiss Re İcra Kurulu Başkanı Christian Mumenthaler konuya ilişkin şunları söyledi: “Covid-19’un hızla yayılması hepimizi etkiliyor ve ne kadar savunmasız olduğumuzu gösteriyor. Sağlık sistemleri krize karşı mücadele ederken, bizim katkımız ön saflarda savaşanları desteklemeye yönelik. Swiss Re Foundation, hem küresel hem de yerel düzeyde faaliyet gösteren yardım kuruluşlarıyla iyi bir bağ kurdu, bu nedenle fonların en çok ihtiyaç duyulan yerlerde destek sağlamaya hızla yardımcı olacağından eminiz.” dedi.