Allianz pandemi nedeniyle 2020 hedeflerini geri çekti

Avrupa’nın en büyük sigorta şirketi Allianz devam eden ekonomik belirsizlik göz önüne alındığında, “2020 yılı faaliyet karı için hedef aralığa ulaşabileceğini varsaymadığını” açıkladı. Allianz, planlamasını revize ettikten sonra yeni bir kar hedefi yayınlayacağını da duyurdu.

Allianz CEO’su Oliver Bäte, koronavirüsü Nisan ayının ortalarında verdiği bir röportajda pandemiyi sigorta endüstrisine isabet eden bir göktaşı olarak nitelemişti.  Bu arada, birçok sigorta şirketi, yatırım portföylerinde talep ve piyasa gerginliğinde bir artış gördü. Munich Re ve Willis Towers Watson da hedeflerini geri çekti.

Allianz, ilk çeyrekte faaliyet karının 2,3 milyar € (2,01 milyar £) olacağını tahmin etti. Bu rakam % 30 düşüşle 1,4 milyar € oldu. Alliazn 2019 yılında 11,9 milyar € kar sonrasında 2020 yılı için yaklaşık 12 milyar € (10,49 milyar £) işletme karı öngörmüştü.

Koronavirüs, hükümetleri diğer firmaların yanı sıra potansiyel kayıpları desteklemeye iten Swiss Re de dahil olmak üzere küresel ekonomi üzerinde baskı yarattığı için birçok sigorta şirketi alt hatlarında baskı ile karşı karşıya. Almanya ve Belçika, diğer ülkeler arasında, şimdiye kadar beklenen bir talep dalgasının ortasında kredi sigortası piyasaları için teminatlar sundular.