Güneş Sigorta’da önemli atama

Güneş Sigorta’da Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı görevine Ali Araz getirildi. Yazılım ve finans sektörünün deneyimli ismi Ali Araz, Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

Orta öğrenimini Darüşşafaka Lisesi’nde tamamlayan ve Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Araz, sektörde 1991 – 2000 yılları arasında Escort Yazılım’da kurucu ortak ve genel müdürlük görevini yürüttü. 2000 – 2004 yılları arasında I-Bimsa’da İş Geliştirme Direktörlüğü görevine devam eden Araz, 2003 – 2011 yılları arasında ise Fintek’te (Ziraat Teknoloji’de) Genel Müdür olarak Ziraat Bankası’ndaki bilgi teknolojileri dönüşüm ve Halkbank & Pamukbank birleşme projelerine liderlik yaptı. 2014 – 2015 yılları arasında da Azeri Pashabank’ta CTO olarak bilgi teknolojileri dönüşüm projesini yönetti.

23 Mart 2020 tarihi itibarıyla Güneş Sigorta’da Bilgi Teknolojileri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Ali Araz, bir çocuk babası ve iyi derece İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor