Serpil Günal: Çiftçimiz tarım sigortalarını ihmal etmemeli

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Genel Müdürü Serpil Günal, “TARSİM olarak çiftçimizin değerini çok iyi biliyoruz. Bu dönemde, üretimin devamlılığı ve ülkemizin geleceği için, üretici ve yetiştiricilerimizin acenteleri ile iletişime geçerek tarım sigortalarını ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, dünya ve ülke olarak Koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili yoğun bir şekilde meşgul olduğumuz bugünlerde sağlık sektörünün ardından tarımın en önemli sektör olarak karşımıza çıktığını ifade etti. Tarımın, içinde bulunduğumuz bu olağanüstü dönemde sürdürülebilir ve kesintisiz olmasının her zamankinden çok daha fazla önemli hale geldiğini vurgulayan Günal, “Sunduğumuz hizmet alanı çerçevesinde tarımsal üretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için paydaşlarımızla işbirliği halinde gerekli tedbirlerin alınması ve kolaylıkların sağlanması konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Üretici ve yetiştiricilerin üretimlerinin devamlılığı ve gıda arzı güvenliğinin korunması da her zamankinden çok daha gerekli. Çünkü gıda sektörü kapasitesini artırarak hızlı bir şekilde üretimine devam ediyor.

Sigortalı üretici ve yetiştiricilerimizin ihbarları doğrultusunda, hasar tespit işlemleri Tarım Sigortaları Havuzu eksperleri tarafından gerçekleştiriliyor. Yurt genelinde 12 farklı noktada bulunan Bölge Müdürlüklerimiz sahadaki takiplerini sürdürüyor. Özellikle altını çizmek isterim ki; TARSİM olarak, ülkemiz çiftçisinin değerini çok iyi biliyoruz. Tarım sigortası kapsamında üreticimizin primine %67’ye varan Devlet desteği ve çeşitli indirim imkanları sunuyoruz. Primler ödenebilir ve makul düzeyde. Koronavirüs salgını, üreticilerin ve yetiştiricilerin tarım sigortalarını yaptırmalarına engel değil. Bu dönemde, üretimin devamlılığı ve ülkemizin geleceği için üretici ve yetiştiricilerimizin acenteleri ile iletişime geçerek, tarım sigortalarını ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz. Hep birlikte mücadele ettiğimiz bu süreç umarım en kısa sürede sona erer ve millet olarak sağlıklı günlere kavuşuruz.”