Global ticari sigorta fiyatları % 14 arttı

Global ticari sigorta fiyatlandırması, 2020’nin ilk üç aylık döneminde %14 oranında yükseldi. Söz konusu artış art arda onuncu çeyrekte yukarı seyrederken, devam eden COVID-19 salgınının ise fiyat dinamikleri üzerindeki etkisinin önemsiz olduğu bildirildi.

Marsh’ın 2020 Q1 Global Sigorta Piyasası Endeksi açıklandı. Endekse göre, küresel ticari sigorta fiyatları ortalama olarak art arda on çeyrek arttı ve son düşüş 2017 yılının üçüncü çeyreğinde% -2 olarak görüldü.

Küresel sigorta ve reasürans brokeri, yılın ilk çeyreğinde COVID-19 pandemisinin “fiyatlandırma üzerinde etkisi olmadığını” belirtirken, rapor edilen artışın endeksin yayınlanmaya başladığı 2012 yılından bu yana en büyük artış olduğu belirtildi.

Ancak Marsh, COVID-19 pandemisinin ise “büyük olasılıkla” 2020 dengesi için fiyatlandırma üzerinde bir etkisi olmasını beklediğinin altını çizdi.

Marsh’ın 1. Çeyrek Endeksi, küresel emlak sigortası fiyatlamasının % 15, küresel zayiat % 5 ve küresel FinPro’nun % 26 arttığını ortaya koyuyor. Bu, bir önceki çeyrekte sırasıyla % 13,% 3 ve % 18 fiyat artışı şeklinde olmuştu.

Bölgelere göre, bileşik fiyatlandırma altıncı çeyrek boyunca, Pasifik bölgesinde en yüksek oranla ortalama % 23 artarken, Asya’da fiyatlar, Latin Amerika’da olduğu gibi 2020 birinci çeyreğinde ortalama % 6 arttı. Kıta Avrupa’sında bu çeyrekte ortalama fiyat değişimi % 8 iken, Birleşik Krallık ve ABD’de fiyatlar sırasıyla % 21 ve% 14 arttı.

Marsh’daki Global Yerleştirme ve Danışmanlık Hizmetleri Başkanı Dean Klisura, “COVID-19 ile ilişkili kayıplardan kaynaklanan anlamlı etkilerden önce fiyatlandırma ilk çeyrekte daha yüksek seyretti. Bununla birlikte, COVID-19’un 2020 fiyatlandırması üzerinde bir etkisi olacaktır.” dedi.

Kaynak: servetgürkan.com