Zurich’in efsane ismi hayata gözlerini yumdu

İsviçreli sigorta devi Zurich Insurance’in efsane yöneticilerinden Fritz Gerber hayata gözlerini yumdu. Gerber 91 yaşındaydı ve 10 Mayıs 2020’de vefat etti.

Zurich Başkanı Michel Liès, “Fritz Gerber dikkate değer bir liderdi ve haklı olarak İsviçre’nin en büyük şirket yöneticilerinden biri olarak görülüyor. Zürih’te liderliği, öngörülü olması, stratejik bir zihniyet ve insanlarda en iyiyi ortaya çıkarma yeteneği ile müthiş bir yöneticiydi. Zürih’in stratejik konumlandırmasına ve ticari başarısına önemli ölçüde katkıda bulundu.” dedi.

Grup CEO’su Mario Greco ise Zürih’in Gerber’in tutkusunu, ihtiyatlılığını ve açık düşüncesini özleyeceğini söyledi. Greco ayrıca “şirketimiz için yaptığı her şey için ona minnattarız” dedi.

Gerber yaklaşık 40 yıl Zürih’tee çalıştı. Önderlik ettiği şirket, “ülkenin modern, açık ekonomisi için biçimlendirici bir gelişme döneminde İsviçre’nin en etkili iş liderlerinden biri” olduğu konusunda ona güveniyordu.

Gerber’in Zürih’le yaklaşık 40 yılının, 17 yıl genel müdür ve 18 yılı da yönetim kurulu başkanı olarak geçti. Zürih, Gerber’in ölümünü açıklamasında, yöneticinin uluslararası şirketlerin ihtiyaçlarını anlama konusunda zamanının ötesinde olduğunu belirtti. 1970’lerde Zürih, müşterilerinin giderek küreselleşen bir iş ortamında başarılı olmasına yardımcı olan ürün ve hizmetler sunmaya başladı.

Gerber, 22 Mart 1929’da Huttwil, İsviçre’de doğdu ve 1958’de Zürih’e katıldı. 1969’da genel müdür olarak atandı ve 1974’ten 1991 yılına kadar CEO olarak seçildi. 1977’den 1995’e kadar da Zürih başkanı ve o zamandan beri onursal başkanlığını yapmıştı.