Okan Utkueri, Lumnion Danışma Kurulu’nda

Sigortacılık alanında otuz yıllık tecrübesi bulunan ve uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yapan Okan Utkueri, 11 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla sigorta sektörü için analitik danışmanlık ve yapay zekâ tabanlı teknolojik çözümler üreten Lumnion şirketinin Danışma Kurulu’na katıldı. Utkueri, Lumnion’un özellikle insurtech alanında, risk modellemesi ve fiyatlama yazılımları konusunda küresel bir oyuncu olarak gelişmesine yardımcı olacak.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu olan Utkueri, Marmara Üniversitesi’nde Sigortacılık alanında Lisansüstü derecesini tamamladı. Sigorta sektörüne Hür Sigorta’da adım atan ve Genel Müdürlüğe kadar yükselen Utkueri, 2006-2014 yılları arasında Eureko Sigorta Genel Müdürü olarak görev yaptı. Aynı dönemde, DASK, TARSİM ve Türkiye Sigorta Birliği gibi sektör kurumlarında Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.
Halen Guy Carpenter Türkiye ofisinin Genel Müdürlüğünü de sürdürmekte olan Utkueri, özellikle sigortacılık alanında inovasyon, dijitalleşme, startup ekosistemi ve insurtech girişimler konusunda geniş tecrübeye sahip.