Sigorta Haftası eylül ayına ertelendi

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) her yıl Mayıs ayının son haftasında kutlanan Sigorta Haftası’nın Covid-19 pandemisi nedeniyle sosyal hayatı yeniden düzenleyen önlemlerin alınması nedeniyle, Sigortacılık Genel Müdürlüğünün de oluru ile 7 – 11 Eylül 2020 tarihlerinde kutlanmasına karar verildiğini duyurdu.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB)nden konuya ilişkin yapılan kamuoyu açıklaması şöyle:

“Her yıl Mayıs ayının son haftasında kutlanan Sigorta Haftası kapsamında T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü desteği ile Birliğimiz ve diğer tüm paydaşlarca çeşitli etkinlikler düzenlenmekte, sigorta bilincini ve farkındalığını artırmak üzere aktiviteler yapılmakta, sektörün sorunları gündeme getirilerek birlikte çözüm aranmaktadır.

Türkiye Sigorta Birliği olarak, Sigorta Haftası’na ve bu haftayı hep birlikte kutlamaya büyük önem vermekteyiz. Ancak bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle sosyal hayatı yeniden düzenleyen önlemlerin alınması ve kamuoyu gündeminin bu konuya yoğunlaşması, tüm paydaşlarımızı bir araya getireceğimiz etkinliklerin yapılmasına da engel teşkil etmektedir.

Bu kapsamda salgındaki olumlu gelişmeler doğrultusunda etkinliklerin dijital platformlar yerine bir araya gelinerek yapılma ihtimali göz önünde bulundurularak, Sigortacılık Genel Müdürlüğünün de uygunluğu ile “Sigorta Haftası”nın 7 – 11 Eylül 2020 tarihlerinde kutlanmasına karar verilmiştir. Haftaya ilişkin planlamalar tarih yaklaştığında ayrıca duyurulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”