Acenteler yönetmelik iptali için twitterdan kampanya başlattı

Acentelerin Twitter üzerinden yönetmelik iptali talepleri, Ana Gündem maddeleri arasına yerleşti. Sigortacılık Kapsamında Değerlendirecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine yapılan Sigorta Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmeliğin durdurulması adına 16 ve 17 Mayıs akşamı özellikle Twitter ortamında tüm acenteler ortak ses olarak yoğun bir kampanya başlattı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

” 9 Mayıs 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan “Sigortacılık Kapsamında Değerlendirecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine yapılan Sigorta Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelik” çıktığı günden bu yana biz Sigorta Acentelerinin ana gündem maddesi olmuştur.

Mesleki geleceğimiz ve kazancımız açısından bir çok sakıncalı maddeler içeren bu Yönetmelik için İcra Komitesi Üyeleri ilk günden itibaren gerekli aksiyonları alarak itirazlarda bulunmuş ve Danıştay’da yürütmeyi durdurma ve iptal davası sürecini başlatmıştı.

Bununla beraber sosyal medya üzerinden de yönetmeliğin durdurulması adına 16 ve 17 Mayıs akşamı özellikle Twitter ortamında tüm acente meslektaşlarımız ortak ses olarak yoğun bir kampanya başlattı.

Ülkemiz Twitter hesapları içinde üst sıralara yükselen “yönetmelik iptal edilsin” mesajları kırk bine yaklaştı ve ana gündem maddelerinden oldu.

Önümüzdeki bir kaç gün içinde de devam etmesi beklenilen kampanyanın daha da yoğunlaşarak artacağını umuyor ve destek olan tüm meslektaşlarımıza Ekibimiz adına teşekkür ediyoruz.”