NN Life’dan 15 milyar dolarlık risk transferi

Hollandalı sigorta devi NN Grup’un hayat sigortası birimi NN Life, Hollanda’daki 13.5 milyar € (14.8 milyar ABD Doları) emeklilik riski ile ilgili Canada Life, Munich Re ve Swiss Re ile üç adet uzun ömürlü reasürans işlemi gerçekleştirdi.

Transferle 200.000’den fazla emekli ve bakmakla yükümlü olunan kişinin poliçeleriyle ilişkili riskleri kapsamakta ve aynı zamanda gerekli sermayeyi azaltmakta ve firmanın sermaye pozisyonunu daha da güçlendirirken NN’nin uzun ömürlü riski azalıyor.

NN, Canada Life, Munich Re ve Swiss Re ile yapılan risk transfer düzenlemeleri 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak ve reasürans düzenlemeleri portföyün tükenmesine kadar devam edecek.

NN Group İcra Kurulu Başkanı (CEO) David Knibbe konuya ilişkin şunları söyledi: “Uzun vadeli risklerimizin bir kısmını transfer etmek için yapılan bu işlemler proaktif risk ve sermaye yönetimi yaklaşımımızın bir parçası. Ürün yapımız, teminatlarımız, varlık optimizasyonumuz ve risk transferlerimizle sermaye yapımızı optimize etme ve bilançomuzu daha da güçlendirme seçeneklerini sürekli araştırıyoruz.” dedi.

NN Group için, bu uzun vadeli reasürans düzenlemelerinin bazı acil faydaları olması beklenirken, şirketin işlemleri Nisan 2020’nin sonunda% 225’lik bir oranla Solvency II oranını yaklaşık% 17 oranında artırması öngörülüyor.

Aynı durum NN Life için de geçerli. Bugün ilan edilen işlemlerin, bağlı ortaklığın Solvency II oranını Nisan 2020 sonunda tahmin edilen% 220’lik Solvency II oranından yaklaşık% 25 artırması bekleniyor. Bu işlemlerin bir sonucu olarak, güçlendirilmiş sermaye pozisyonunu, zaman içinde NN Life’ın sermaye üretim profilini iyileştirirken, aynı zamanda 2020 yılının 2. çeyreğinden itibaren NN Group’a havale seviyesini artırmayı planladığı açıklandı.