Risk yöneticileri uzun bir küresel durgunluk bekliyor

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından yayınlanan bir araştırmada, risk yöneticileri koronavirüs pandemisinin bir sonucu olarak uzun bir küresel durgunluk bekliyorlar.

Ankete katılan 347 katılımcının üçte ikisi (salgına yanıt olarak gerçekleştirildi) gelecek 18 ay için endişe listelerinin başında küresel ekonomide uzun bir daralmayı koydu.

Risk yöneticilerinin yarısı iflaslar ve sanayi konsolidasyonu, sanayilerin toparlanamaması ve özellikle gençler arasında yüksek düzeyde işsizlik bekliyor.

Dünya Ekonomik Forumu Genel Müdürü Saadia Zahidi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kriz, yaşamları ve geçim kaynaklarını harap etti. Bu, geniş kapsamlı sonuçları olan bir ekonomik krizi tetiklemiş ve geçmişin yetersizliklerini açığa çıkarmıştır.” dedi. Araştırmaya göre, çevresel hedeflerin salgının bir sonucu olarak yayılma riski olduğu belirtilirken, ancak hükümetlerin “yeşil iyileşme” yapmaya çalışması gerektiğine de işaret edildi.

Zahidi, “Şimdi bu krize yönelik farklı şeyler yapmak ve daha sürdürülebilir, dayanıklı ve kapsayıcı olan daha iyi ekonomiler oluşturmak için kullanma fırsatımız var” ifadelerine yer verdi.

Araştırma,Dünya Ekonomik Forumu’nun Global Riskler Danışma Kurulu tarafından Marsh & McLennan ve Zurich Insurance Group ile birlikte gerçekleştirildi.