Otelcilik devi Accor ile AXA arasında stratejik ortaklık

Fransa merkezli Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu, global sigortacılık lideri AXA ile dünya çapındaki otellerinde misafirlerine benzersiz bir tıbbi destek sağlamak üzere stratejik bir ortaklık başlattı. Temmuz 2020’den itibaren hayat geçirilecek bu ortaklık, Accor misafirlerinin AXA’nın destek hizmetleri, seyahat sigortası ve kredi koruması konularında uzmanlaşmış uluslararası kuruluşu AXA Partners’in uzman tıbbi çözümlerinden en üst seviyede faydalanmasını sağlayacak.

Sağlanacak yeni hizmetle Accor Otel Grubu’nun otellerinde konaklayan misafirler, tıbbi telekomünikasyonlara ücretsiz erişim yoluyla AXA’nın teletıp alanındaki en son ilerlemelerinden faydalanacaklar. Misafirler ayrıca on binlerce uzman hekimle AXA’nın geniş tıbbi ağlarına erişebilecekler. Bu avantaj Accor otellerinin bulunduğu 110 destinasyonda Accor’un misafirlerine yabancı dillere ve uzmanlık alanlarına göre en doğru yönlendirmeleri gerçekleştirecek şekilde düzenlenecek.

Accor Otel Grubu, yeni tip koronavirüs salgını (COVID-19) sonrası geri dönüşe hazırlanırken, bu eşsiz tıbbi hizmet ile genel küresel iyileşme planını tamamlayacak. Bu hizmet, Accor otellerinin “ALLSAFE Temizlik” etiketi aracılığıyla özellikle uygulamaya koyduğu gelişmiş sağlık ve önlem protokolleriyle, farklı bölgelerdeki otellerini aşamalı olarak yeniden açması planının bir parçası olacak.

Accor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sébastien Bazin, stratejik ortaklık hakkında şunları söyledi: “Misafirlerimizi karşılamak, korumak ve onlarla ilgilenmek, yaptığımız işin ve otelciler olarak kim olduğumuzun tam kalbinde yer almaktadır. AXA ile birkaç aydır üzerinde çalıştığımız bu özgün ortaklık bugünün bağlamında daha da anlamlı hale gelmiştir. Giderek daha karmaşık hale gelmiş ortama rağmen, otellerimizdeki 300.000 kişilik ekip misafirlerimize destek olacak ve otellerimizi güvenli konaklama merkezleri haline getireceklerdir. ALLSAFE gelişmiş hijyen protokollerimizle birleştirilen bu girişim, dünya çapında 5.000 Accor otelinde seyahat tutkusunu yeniden keşfetmenin anahtarı olacak.” dedi.

AXA CEO’su Thomas Buberl ise ortaklık girişimleri hakkında şunları ekledi: “Otelcilikte dünya lideri olan Accor ile ortaklık içinde olmak, insanların sağlık uzmanlığı ve çözümlerine erişimini artırmak için eşsiz bir fırsattır. Koronavirüs (Covid-19) sebebi ile benzeri görülmemiş bir sağlık kriziyle karşı karşıya olduğumuz bugünlerde tutkumuz ortaktır.”