Siber güvenlik piyasası 430 milyar doları aşacak

Siber güvenlik piyasası 2027 yılına kadar 430 milyar doları aşacak. Stratistics MRC tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, 2018 yılında 152,51 milyar ABD doları değerinde olan küresel siber güvenlik pazarının 2027 yılına kadar 430,33 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Pazarın bu dönemde yıllık% 12,2 bileşik büyüme hızında büyümesi bekleniyor.

Pazar büyümesi büyük ölçüde teknolojik gelişmeler, nesnelerin interneti artan bir şekilde kabul görmesi ve bulut çözümlerine olan yüksek talep tarafından yönlendirilmekte. Ancak, Stratistics MRC’ye göre, bu büyüme yetersiz sayıda uzman çalışan tarafından kısıtlanıyor.

Bulut segmentinin, esas olarak küçük ve orta ölçekli işletmeleri cezbeden düşük bakım maliyetiyle yönlendirilen önemli bir pazar payı ile büyümesi beklenmekte. Cloud ürünleri ayrıca yazılım veya donanımın satın alınmasını, kurulumunu ve bakımını gerektirmiyor.

Stratistics MRC, coğrafi açıdan bakıldığında, Kuzey Amerika’nın bölgedeki kilit piyasa oyuncularının varlığı nedeniyle tahmin döneminde önemli pazar payına sahip olması bekleniyor.