Allianz’dan Lime ile mikromobilite sigortası ortaklığı

Küresel sigorta şirketi Allianz, mikromobilite çözümleri sağlayıcısı olan Lime ile mikromobilite güvenliğini artırmaya odaklanan stratejik bir ortaklığa girdi.

Lime, Allianz ile birlikte, Allianz Partners birimi aracılığıyla, Lime sürücülerine otomatik olarak Kişisel Kaza Sigortası ve Sorumluluk Sigortası ek ücret ödemeden sağlayan kapsamlı bir sigorta programı başlattı.

Bu yeni program mevcutta Fransa’da ve kısmen Almanya, İtalya, Portekiz ve Danimarka’da tanıtıldı ve bisikletçilere bir Lime e-scooter’ına adım attıklarında koruma sağlıyor. Gelecekte, programın Avrupa, Asya ve Orta Doğu’da başlatılması planlanıyor.

Yeni sigorta programının yanı sıra, Lime ve Allianz, Mart 2022’ye kadar sürecek iki yıllık bir güvenlik kampanyasının ortak tasarımı için ortaklık kurdu ve bu da dünya çapında mikro mobilite güvenlik konularını ilerletmeyi amaçlıyor. Bu kampanya ile Allianz iki yıl boyunca 50.000 kask sponsorluğunu; binicilerin interaktif bir e-scooter sürüş güvenliği testine katılmaları için bir davet ve yerel sürüş güvenliği eğitimleri verecek.

Başlangıçta, bu programlar Fransa’da yerel Allianz ağı ile işbirliği içinde başlatılacak, ancak önümüzdeki aylarda adapte edilecek ve diğer pazarlara tanıtılacak.

Lime İcra Kurulu Başkanı (CEO) Wayne Ting, “Sürücülerimizi ve topluluklarımızı güvende tutmak Lime’in misyonunun ön saflarında yer alıyor. Sınıfının en iyisi bir sigorta ve güvenlik programı tasarlamak için Allianz ile partnerlik kurmaktan heyecan duyuyoruz çünkü derin uzmanlıkları ve liderlikleri güvenliğe olan bağlılığımız için çok değerli olacak. Mikromobilite talebi dünya çapında büyümeye devam ederken, güvenlik ön planda kalmalı ve bu program binicilerimiz için en yüksek standardı sağlayacak ” dedi.

Allianz Partners CEO’su Sirma Boshnakova ise: “Dünya yavaş yavaş çok modlu yeni hareketliliği benimsediğinden, bu hareketlilikle birlikte gelen güvenlik zorluklarını karşılamak için gelişen hareketlilik ekosistemine yeni ürünler ve hizmet çözümleri sunarak bu evrimi aktif olarak destekliyoruz. Risk yönetimi çözümlerinde lider olan Allianz, müşterilerimizin güvenliğini sağlamak için yeni ve yenilikçi çözümler oluşturmak için en iyi mobilite oyuncularıyla birlikte çalışıyor. Allianz, yeni bir sigorta çözümü için Lime ile partnerlik kurmaktan heyecan duyuyor.” şeklinde konuştu.