ERGO’dan Çin’e yeni yatırım

Reasürans devi Munich Re’nin birincil sigorta kolu olan ERGO, Taishan Property & Casualty Insurance Co., Ltd.’ye stratejik bir yatırım yaparak Çin pazarındaki mal ve zayiat sigortası (P&C) hizmetlerini genişlettiğini duyurdu.

Anlaşma ile ERGO’nun iştiraki ERGO Versicherung AG’nin Taishan Insurance’dan % 24,9 oranında özsermaye payı aldı.

2011 yılında kurulan Taishan, Çin’deki müşterilere ürün, hizmet ve çözümler sunan Shandong merkezli ülke çapında bir P & C sigorta şirketi. ERGO’nun Çin’deki varlığını derinleştirmenin yanı sıra, yatırımın ülkenin finans sektörü açılmaya devam ettikçe Taishan’ın pazar teklifini de artırması bekleniyor.

ERGO Grubunun İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Markus Rieß “Global portföyümüzde Çin’in merkezi bir rolü var. Taishan Sigorta, Çin P&C pazarında faaliyetlerini büyük bir yetkinlik ve kararlılıkla yürüten dinamik ve iddialı bir sigorta şirketi. Birlikte güçlü bir ortaklık kurmayı ve güçlü yönlerimizi bu önemli pazarda bir araya getirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

ERGO Çin CEO’su Jürgen Schmitz ise: “ERGO Group’un Taishan Sigorta’ya stratejik yatırımı, Çin’deki mevcut Yaşam ve Sağlık işlerini de tamamlayan Çin’in P&C pazarına güçlü bir giriş noktası. Bu yatırımla ERGO Grubu, sigorta uzmanlığımızı ve küresel kaynaklarımızı Taishan Sigorta ile paylaşma ve Çin pazarındaki yenilikçi yeteneklerimizi ve rekabet gücümüzü arttırma fırsatına sahip olacak” diye konuştu.

ERGO, yaklaşık yirmi yıldır Çin re / sigorta pazarında yer almakta ve 2005 yılında ülkedeki seyahat yardım ve sağlık hizmet şirketi TPA’yı kurdu.

2013 yılında, Shandong Varlık Yatırım Holding A.Ş. ile hayat sigortası Ortak Girişimi olan ERGO China Life’ı ve 2019’da bölge merkezi ERGO China’yı kurdu.