Küresel Reasürans Forumu’nun Başkanı Emmanuel Clarke oldu

Bermuda merkezli reasürör PartnerRe İcra Kurulu Başkanı (CEO) Emmanuel Clarke, iki yıllığına Global Reasürans Forumu’nun(GRF – Global Reinsurance Forum ) Başkanlığına seçildi.

GRF, önde gelen 12 küresel reasürans şirketinden oluşuyor ve istikrarlı, yenilikçi ve rekabetçi bir uluslararası reasürans pazarını teşvik etmek için çalışıyor.

PartnerRe CEO’su Clarke, 2018 yılında GRF Başkanı olan RenaissanceRe CEO’su Kevin O’Donnell’in yerini aldı.

Hannover Re’nin CEO’su Jean-Jacques Henchoz ise Başkan Vekili olarak seçildi.

Başkan seçilmesi sonrası Clarke şunları söyledi: “İşletmeler, insanlar ve hükümetler Covid-19 durumu ve daha derin etkileriyle savaşırken, küresel reasürans endüstrisi, toplumlarımız ve ekonomilerimizin yararına risk yönetimi ve dayanıklılık geliştirme konusundaki uzmanlığından yararlanma fırsatı ve sorumluluğuna sahip. Bu kritik noktada GRF’nin yönetimini üstlenmekten heyecan duyuyorum ve tüm üyeler adına, son iki yılda GRF’ye liderlik ettiği için Kevin’e şükranlarımı sunmak istiyorum.”

Henchoz ise: “GRF Başkan Yardımcısı olarak görev yapmak bir ayrıcalık. Küreselleşme yavaş yavaş ilerledikçe ve korumacılığın artmasıyla birlikte, Forum’un küresel reasürans piyasaları için açık ve adil bir çerçeve oluşturma ve ekonomilere ve toplumlara reasüransın değerini anlamayı misyonu her zamankinden daha önemli.” şeklinde konuştu.

GRF üyeleri AXA XL, Gen Re, Hannover Re, Lloyd’s, MAPFRE Re, Munich Re, PartnerRe, RenaissanceRe, RGA, SCOR, Swiss Re ve Toa Re’den oluşuyor.