Acentelerin sorunları ATSO’da masaya yatırıldı

TOBB SAİK Yönetimi 9 Haziran 2020 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) toplantıya katıldı. Toplantıda acentelerin sorunları masaya yatırıldı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut ve İcra Komitesi Üyeleri 9 Haziran 2020 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasında Acente meslektaşlarımız ile yapılan bir toplantıya katılmışlardır. Ticaret Odası Sigorta Meslek Komitesi tarafından düzenlenen toplantı yaşanılan salgın sürecinden dolayı sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Toplantının ana gündem maddesi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan ” Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlerle Tüketici Lehine yapılan Sigorta Sözleşmeleri ve Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelik ” olmuştur. Yönetmelik çıktıktan sonra İcra Komitesi olarak yaptıkları ve çalışmaları detaylı olarak aktaran Levent Korkut, ilgili yönetmeliğin iptali için neden Komite Komite Üyeleri olarak neden bireysel dava açtıkları konusunda da bilgi vermiştir.

İlgili Yönetmelik dışında Trafik sigortalarında ki tek fiyat konusu ve genel konularla ilgili de katılımcılara bilgi aktarımı yapan Korkut, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin bu dönem her zamankinden daha önemli olduğuna da değinmiştir. Toplantıya İcra Komitesi yedek üyeleri, Sigorta İl Delegeleri ile çevre İl ve İlçelerden de Acenteler katılmışlardır.”