Swiss Re’den dikkat çeken rapor

Reasürans devi Swiss Re’nin en son Sigma raporuna göre, COVID-19 krizinin sona ermesinden sonra gelişmekte olan pazarlardaki sürdürülebilir büyümenin ana itici güçlerinden biri altyapı geliştirme yatırımları olacak.

Rapordaki tahminlere göre, Swiss Re gelişmekte olan piyasalarda önümüzdeki 20 yıl boyunca yıllık 2.2 trilyon dolar gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH)% 3.9’u tutarında yatırım yapılması bekleniyor.  Rapora göre, enerji sektörünün, özellikle yenilenebilir enerji, akıllı ve esnek altyapı ve sağlık tesislerinin güçlü yatırım çekmesinin beklendiğinin altı çizildi.

Sigma raporu, gelişmekte olan pazar altyapısının, sigorta şirketleri de dahil olmak üzere uzun vadeli yatırımcılar için yıllık 920 milyar dolarlık bir yatırım fırsatını temsil ettiğini tahmin ediyor. Altyapı projelerinin inşaat ve işletme aşamaları, mühendislik, mülk ve enerji iş kollarından sigorta çözümlerine yeni talepler getireceğine işaret edildi.

Swiss Re Grup Baş Ekonomisti Jerome Jean Haegeli, “Altyapı harcamaları, COVID-19 salgını sonrasında ekonominin bölümlerini başlatmanın ve önümüzdeki on yıl boyunca güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemenin yollarından biri olabilir” dedi.