AXA ile Western Union’dan önemli işbirliği

Kendi endüstrilerinin iki devi AXA ile Western Union yeni bir işbirliğine gitti. İşbirliği ile Fransız sigorta devi AXA’nın para transferi hizmeti sunan Western Union müşterilerine online hizmeti aracılığıyla sigorta ürünleri sağlayacak. Transfer Protect olarak bilinen ve başlangıçta AXA Partners ile Fransa’da pilot olarak başlatılan hizmet yoluyla para gönderen müşterilerin bir hayat ve sakatlık sigortası çözümüne kaydolma seçeneği olacak. Bunun, göçmen işçilere ve aile üyelerine bir yaşam veya sakatlık olayı durumunda bile ödeme almaları hedefleniyor.

Western Union Başkanı ve CEO’su Hikmet Ersek, “Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimiz Western Union’a güvenirken, ayrıca, finansal refahlarını ve uzun vadeli finansal hedeflerini sürdürmek için başka katma değerli hizmetler istiyorlar. Hizmet verdiğimiz küresel popülasyonlara değer sağlamak, küresel stratejimiz için önemli bir odak noktasıdır. Bu yeni işbirliği ile westernunion.com aracılığıyla milyonlarca göçmen ve çifte ait kişiye katma değerli ürün ve hizmetleri kolaylaştırmamız için yeni bir yol sağlayacaktır. ” dedi.

AXA CEO’su Thomas Buberl’e göre ise bu işbiliği AXA’nın yükselen müşteri bölümü aracılığıyla finansal kapsama katkıda bulunma hırsıyla uyumlu.

Dünya genelinde düşük ve orta gelirli segmentlerden yaklaşık 200 milyon insanın 800 milyon aile üyesini destekleyerek para gönderdiği tahmin ediliyor.