Kullanıma dayalı sigorta pazarı iştah kabartıyor

Telematik kullanan ve tüketicilerin sürüş davranışına dayalı primleri temel alan kullanım tabanlı sigorta pazarı 2026’ya kadar 77 milyar doları aşacak.

Valuates Reports tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, küresel kullanıma dayalı sigorta pazarının 2020-2026 yılları arasında yıllık % 20,32’lik bileşik büyüme hızında ilerlemesi bekleniyor.

Valuates Reports, telematik kullanan ve tüketicilerin sürüş davranışına dayalı primleri temel alan kullanım tabanlı sigortanın büyümesinin büyük ölçüde akıllı telefonların ve bağlı araçların artan şekilde benimsenmesinden kaynaklandığını belirtti. Otomobil üreticileri, araçlarda kullanılabilecek ürün ve hizmetleri sunmak için akıllı telefon ve tablet üreticileriyle giderek daha fazla çalışmakta.

Elektrikli araçlara olan talebin artması, aynı zamanda, uygulamanın pilini test etmek için müşterilerin akıllı telefonlarını arabalarına bağlayabilmelerini sağlayan uygulamaların oluşturulmasını da teşvik etti.

Valuates Reports’a göre, kullanıma dayalı sigorta, kaza ve araç hırsızlığı riskini azaltıyor. Sürüş davranışını takip ederken, aynı telematik, GPS aracılığıyla eksik veya çalıntı araçların yerini bulmak için kullanılabiliyor.