Allianz Global Corporate & Speciality yeniden yapılandırıldı

Allianz Group’un endüstriyel sigorta şirketi Allianz Global Corporate & Speciality SE (AGCS)’nin “Yeni AGCS” adı verilen kârlılığı ve pazar liderliğini yeniden kazanmak için tasarlanmış yeni kapsamlı bir dönüşüm programının ayrıntılarını açıkladı.

22 Haziran’da şirket, Yönetim Kurulunun yeniden düzenlendiğini ve 1 Temmuz’dan itibaren AGCS Yönetim Kurulundaki Baş Bölgeler ve Piyasalar Görevlisi (CRMO) sayısının üçten ikiye indirildiğini açıkladı.

AGCS CEO’su Joachim Mueller, “Şimdi tüm işimizi yeni bir stratejik doğrultuda odaklayacağız. Büyümeden önce tek bir takım olarak düşünüp hareket etmemizi ve daha verimli, daha yalın ve daha hızlı olmamız için küresel modelimizi basitleştirecek ve güçlendireceğiz. Ortak hedefimiz yüksek, “Yeni AGCS” hedef segmentlerimizde pazar lideri olacak. 2021’den itibaren aracılık sonuçlarımızda önemli karlılık iyileştirmeleri görmeyi ve 2024 yılına kadar şirketimizin tam dönüşünü ve dönüşümünü sağlamayı hedefliyoruz. ” dedi.

2020 yılında şirket, bölgesel birim sayısını yediden altıya indirerek bölgesel organizasyonunu basitleştirmeyi ve ülke merkezli olmaktan bölgesel teslimatla daha küresel bir düzene geçmeyi planlıyor.

Mevcut bölgeler Kuzey Amerika, Asya Pasifik, Orta ve Doğu Avrupa, Londra Bölgesel Birimi (İskandinavlar dahil) değişmeden kalacak. Yeni bir Akdeniz ve Afrika bölgesi Fransa, Benelüks, İtalya ve Afrika’dan oluşacak ve tüm Afrika’yı tek bir birim altına sokacak. Ayrıca, İspanya, Portekiz ve Güney Amerika yeni bir Ibero / LatAm bölgesel birimiyle birleştirilecek.