AXA CEO’su Buberl: COVID-19 sigortanın kritik rolünü gösterdi

AXA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Thomas Buberl’e göre, COVID-19 krizi, re / sigortanın toplumları koruma ve ekonomik büyümeyi sağlamada sahip olduğu “kritik rolü” gösterdi.

Şirketin Paris’teki Yıllık Hissedarlar Toplantısı’nda konuşan Buberl, salgının AXA’yı iş uygulamalarını dönüştürmek ve insani ilerlemeyi desteklemeye odaklamak için motive edeceğini söyledi.

Buberl, “AXA, tarihinde yeni bir aşamaya girerken, kendimize topluca bizi neyin yönlendirdiğini ve neden var olduğumuzu sormak istedik. Bir şirketin ekonomik performansı başarının temelidir. Ancak bu ekonomik performansı daha büyük bir hizmete sokmadan kolektif bir yolculuk yapamazsınız. Covid-19 krizi, sigortaların toplumları korumak ve ekonomik büyümeyi yönlendirmek için kritik bir rolü olduğunu göstermiştir. Bu inanç, amacımız hakkındaki düşüncelerimizde hepimiz için netleşti.” diye konuştu.

AXA Pay Sahipleri Toplantısı’nda Yönetim Kurulu tarafından önerilen tüm kararlar onaylandı. Ayrıca, hissedarlara 2019 mali yılı için hisse başına 0.73 € temettü ödemesini 9 Temmuz 2020’de yapılması onaylandı. AXA, geçtiğimiz ay COVID-19’un zorlukları nedeniyle temettüsünü hisse başına 1.43 € ‘dan hisse başına 0.73 €’a düşürdü.