Coface, Norveçli GIEK Kredittforsikring’in satın alımını tamamladı

Fransız ticari alacak sigortası ve risk yönetimi şirketi Coface, 2001 yılında kurulan ve ihracat kredi sigortası portföyü yöneten Norveç Ticaret, Sanayi ve Balıkçılık Bakanlığı’na ait olan GIEK Kredittforsikring AS’nin satın alımını tamamladığını duyurdu.

Coface, tüm GIEK Kredittforsikring AS hisselerini satın aldı ve satın almanın ardından şirketi Coface GK olarak yeniden markalamayı planlıyor. GIEK Kredittforsikring, 2019 yılında ihracat politikalarına yoğunlaşan bir portföy ile toplam yaklaşık 9 milyon euro brüt yazılı prim kaydetti. Bu şirketin eklenmesinin Coface’in İskandinav bölgesindeki pazar konumunu güçlendirmesi, Norveçli ihracatçılara verdiği desteği artırması ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunması bekleniyor.

Coface GK Forsikring AS, bölgesel CEO Katarzyna Kompowska liderliğinde Coface Kuzey Avrupa bölgesine entegre edilecek. Coface CEO’su Xavier Durand “GIEK Kredittforsikring AS’nin satın alınması, Coface’in 2 yıldan kısa bir süre içinde ikinci dış büyüme girişimi. Dünyanın bu bölgesindeki varlığımızı güçlendiriyoruz. Mevcut kriz, küresel ticaretin geliştirilmesi ve güvence altına alınmasında kredi sigortasının oynadığı önemli rolü Coface GK müşterilerinin yararına güçlendiriyor.” dedi.