Can Akın Çağlar, İBB Genel Sekreteri oluyor

Yavuz Erkut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB )Genel Sekreterliği görevinden emekli oluyor. Erkut’in yerine finans dünyasının yakından tanığını Can Akın Çağlar gelecek. Çağlar yarın İBB Başkanlık binasında düzenlenecek tören ile görevi Erkut’tan devralacak.

İBB’den yapılan açıklamada, Yavuz Erkut’un 7 Temmuz itibarıyla emekli olması üzerine yerine kamu ve özel bankacılık-sigortacılık sektöründe çalışan Can Akın Çağlar‘ın getirildiği belirtildi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun‘un Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İBB Genel Sekreterimiz Yavuz Erkut 7 Temmuz itibariyle emekli olmuştur. Hizmetleri için Sayın Erkut’a teşekkür ederiz ve aynı yolda beraber yürümeye devam edeceğimizi duyururuz. Yeni Genel Sekreterimiz Can Akın Çağlar olmuştur. Sayın Çağlar’a da yeni görevinde başarılar dileriz” ifadesini kullandı.

İBB’nin yeni genel sekreteri Çağlar da Twitter hesabından yeni göreviyle ilgili açıklama yaptı. Çağlar, “Merhaba, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu önderliğinde güzel ve kadim İstanbul’umuza en güzel hizmetleri yapmak adına yola çıktık. Her şeyin çok güzel olacağı inancıyla” dedi.

Can Akın Çağlar kimdir?

1962 yılında Sivas’ta doğan Can Akın Çağlar, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede Para ve Bankacılık konulu yüksek lisans programına katılmıştır. Mesleki kariyerine 1985 yılında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu’nda Bankalar Yeminli Murakıbı olarak başladı. 1995–1997 yılları arasında ABD’de Boston Üniversitesi’nde; Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1997-1998 yılları arasında Egebank’da Genel Müdür Yardımcılığı ve Ege Yatırım’da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin ardından; 1998-2003 yılları arasında Family Finans’da Genel Müdürlük görevini üstlenen Çağlar; 2003 yılında Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak atandı.

Genel Müdürlüğü döneminde Ziraat Sigorta ve Ziraat Hayat ve Emeklilik‘in kuruluşuna da öncülük etti. 2011 yılında bankadaki görevinden ayrılarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nda (BDDK) Kurul Üyesi olarak göreve başlayan Çağlar; 2 Mayıs 2014 tarihi itibariyle bu görevinden ayrılarak Eureko Sigorta’da Genel Müdürlük görevini üstlendi. Çağlar, 2014 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladığım ve 2017 yılında başkan olduğu TSB’deki görevini 9 Eylül itibariyle; 10 Mayıs 2019 tarihi itibariyle de Eureko Sigorta Genel Müdürlüğü görevini bırakmıştı.

Çağlar göreve gelişinin ardından Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

Profil fotoğrafı; profil sayfası Twitter'da yeni sekmede açılır
Can Akın Çağlar
@CanAkinCaglar
Merhaba, @istanbulbld Başkanı Sayın @ekrem_imamoglu önderliğinde güzel ve kadim İstanbul’umuza en güzel hizmetleri yapmak adına yola çıktık. Her şeyin çok güzel olacağı inancıyla.