Lloyd’s pandemik sigorta teminatı için bir çözüm buldu mu?

İnsurtech start-up Thimble, küçük işletmelerin pandemik kapsam açığını gidermek için bir sigorta çözümü geliştirerek Lloyd’s Lab hızlandırıcı programına katılmak üzere seçildi.

Thimble tarafından yapılan bir açıklamaya göre, COVID-19 salgını birçok küçük işletmeyi, iş kesintisi sigortalarının salgınla ilgili kayıpları karşılamamanın zor yolunu öğrenmeye zorladı. Thimble, bu eğilim sadece sigorta endüstrisi için ciddi bir geri dönüşe yol açmakla kalmadı, aynı zamanda ödeme arayan işletme sahiplerinden çok sayıda davaya da yol açtı.

insurancebusinessmag.com’da yer alan haberde, Lloyd’s Lab hızlandırıcısının bir parçası olarak, Thimble, işletmeleri gelecekteki pandemilerden koruyacak düşük limitli parametrik koşullu iş kesintisi kapsamı geliştirerek bu sorunu çözmeyi amaçlıyor. Insurtech, sigorta teminatı çözümünün geliştirilmesinin, sigorta parametreleri karşılandığında kendilerine ödeme yapan küçük işletmeler için bir “birinci savunma hattı” işlevi göreceğini umuyor.

Thimble kurucusu ve CEO’su Jay Bregman, “Geleneksel sigorta poliçeleri salgın hastalıklar için işe yaramıyor çünkü hiçbir özel şirket bu iddiaları ödeyecek ve ayakta kalabilecek kadar büyük bir bilanço tutamaz. Bununla birlikte, ölçütler karşılanırsa, örneğin belirli bir posta kodundaki tüm işletmeler kapanmaya zorlanırsa, programatik olarak ve anında ödenecek daha düşük sınırlara sahip daha küçük poliçeler satabiliriz.” dedi. Bregman, Thimble’ın parametrik sigorta programının geliştirilmesinde Lloyd’s desteğine sahip olmanın heyecanını yaşadığını da sözlerine ekledi.

Lloyd’s, 07 Eylül 2020’de başlayacak olan Lloyd’s Lab hızlandırıcısının beşinci grubu için dünyanın dört bir yanından 140’ın üzerinde başvuru aldı.