Üniversite adaylarından sigortacılığa büyük ilgi

Covid 19’un getirdiği tüm zorluklara rağmen Üniversite hayalinden vazgeçmeyen binlerin yerleştirme sonuçları Çarşamba günü açıklandı. ÖSYM tarafından paylaşılan 2020 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, devlet üniversitelerinde doluluk oranının yüzde 95,7’ye, vakıf üniversitelerinde ise yüzde 85,75’e ulaştığını görüyoruz.

Peki sigortacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu donanımlı personeli yetiştiren Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik lisans programlarının durumu ne?


Bu programlardan devlet üniversitesinde yer alan sadece biri yüzde 80’lik bir doluluk oranına ulaşılırken geriye kalan tüm programlar yüzde 100 doluluğa ulaşmış. Tablo vakıf üniversitelerinde de yakın bir profil sergiliyor. Türkiye’de yer alan vakıf üniversitelerinin yüzde 50 burslu programları biraz fire verse de tam burslu programların tamamı yüzde 100 doluluğa ulaşmış.

Biraz daha ayrıntılı olarak baktığımızda, devlet ve vakıf üniversitelerinin ilgili programlarına toplam 1017 kişi yerleşmiş. Her ne kadar rakamlarla ifade etsek dahi her biri ülkemizin ve sektörün geleceği olan arkadaşlarımızı tebrik ederiz. Bu programları tercih eden arkadaşlarımızın, ne derece bilinçli tercih yaptığına ilişkin elimizde veri olmasa da, doluluk oranlarından sigortacılığa olan ilginin umut verici olduğunu söyleyebiliriz.


Karşılıksız sevgi zor olsa gerek. Madem bu 1017 genç, enerjik, pırıl pırıl arkadaş sigortacılığı sevmiş, en azından sigortacılığa ilgi duymuş, sektör olarak bu program mezunlarına ilanlarımızda daha fazla yer versek nasıl olur?


Kaynak: https://www.osym.gov.tr/TR,19460/2020-yks-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html

Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Axa Sigorta ve Vakıflar Bankası’nda yönetici olarak çalıştı. Yüksek Lisans eğitimi sonrası kariyerine akademik alanda devam etti. Halen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Programı Başkanlığı’nı yürütmekte olup, Osmangazi Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Bilim Dalı’nda doktora çalışmalarına devam etmektedir.