China Post Life, 2.2 milyar dolarlık hisse satacak

China Post Group Co.’nun hayat sigortası kolu, devlet destekli firmanın mülkiyetini genişletmek için yaklaşık 15 milyar yuanlık (2,2 milyar ABD $) hisse satışı planlıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, China Post Life Insurance Co., hisse satışı konusunda danışmanlarla birlikte çalışırken, şirketin defter değerinden daha az olmayan bir değerleme peşinde olduğunu belirtildi. China Post Life, yıllık raporuna göre 2019’un sonunda 192.4 milyar yuan varlığa sahip.

Çin, verimliliklerini ve rekabet edebilirliklerini artırmak için, devlete ait şirketleri özel yatırımcıları karma mülkiyet reformuna sokmaya teşvik ediyor. China Post Group, Ekim ayında China Post Life da dahil olmak üzere yan kuruluşların karma mülkiyet reformunu hızlandırma sözü verdi.

China Post Life, web sitesine göre 2009 yılında kuruldu ve Pekin’de bulunuyor. China Post’un, Postal Savings Bank of China Co. ve China Post Securities’i de içeren mali hizmetler birimlerinden biri. China Post Life, yıllık raporuna göre 2019’da 1,7 milyar yuan net gelir bildirdi.