Sompo, ABD merkezli tarım sigortacısı DCIS’i satın alıyor

Japon sigorta devi Sompo Holdings, Amerikan tahıl tüccarı CGB Enterprises’ın ürün sigortası kolu olan Diversified Crop Insurance Services’i (DCIS) satın alıyor.

Anlaşmanın yaklaşık 40 milyar Yen ila 50 milyar Yen (376 milyon ABD Doları ila 470 milyon ABD Doları) arasında olduğu tahmin ediliyor. Reuters’de yer alan habere göre, söz konusu satın alma Sompo’yu, toplam GWP’si 2 milyar ABD Dolarını aşan, dünyanın en büyük mahsul sigortacılarından biri yapacak.

DCIS, ABD’deki dördüncü en büyük mahsul sigortası sağlayıcısı ve Sompo, 2017’de ana şirketi Endurance’ı satın aldıktan sonra piyasadaki altıncı en büyük oyuncu olan ARMtech’in sahibi durumunda.

Sompo’ya göre, ARMtech ve DCIS ile entegrasyon süreçlerini derhal planlamak için anlaşmanın yılın son çeyreğinde tamamlanmasını bekleniyor.

Japon sigorta şirketi, uluslararası iş birimi Sompo International aracılığıyla, tarım sigortası alanında birçok büyük uluslararası satın alma gerçekleştirdi. 2018 yılında İtalyan mahsul sigortası şirketi A&A, S.r.l.’yi satın aldı ve bunu küresel ürün sigortası platformu AgriSompo ile entegre etti.

Haberde, iklim değişikliğinin yol açtığı kuraklık ve seller gibi daha şiddetli hava olayları nedeniyle tarım sigortasına olan talebin son yıllarda arttığının altı çizildi.