Arch Capital reasürör Watford’u satın almak istiyor

Sigortacı Arch Capital Group Ltd. liderliğindeki bir konsorsiyum, reasürans firması Watford Holdings Ltd’yi satın almak için yaklaşık 500 milyon dolarlık bir teklifte bulundu.

insurancejournal.com’un Reuters’e dayandırdığı habere göre, teklif, Watford halka açıldıktan bir yıldan fazla bir süre sonra geldi. Kaynaklar, Arch’ın Watford için hisse başına yaklaşık 26 dolar teklif etmek için özel sermaye firmalarıyla ortaklık kurduğunu söylerken, Watford hisseleri, Salı günü New York’ta 17,87 dolardan işlem gördü.

Kaynaklar, Watford’un teklifi incelemek ve sonraki adımlarına karar vermek için yatırım bankası Morgan Stanley’i tuttuğunu da sözlerine ekledi.

Kaynaklar, hiçbir anlaşmanın kesin olmadığı konusunda uyarırken, konunun gizli olması nedeniyle kimliğinin açıklanmamasını istediler. Arch Capital’in bir temsilcisi yorum yapmayı reddetti. Watford Holdings ve Morgan Stanley ise yorum taleplerine yanıt vermedi.

Bermuda merkezli Watford, mülk ve kaza sigortası ve reasürans hizmetleri sunmakta. 2014 yılında kurulan şirket, yüklenim faaliyetlerini Arch Capital’a devrederken, yatırım yönetiminin çoğu uzun vadeli sözleşmeler kapsamında hedge fonu HPS Investment Partners tarafından yürütülüyor.

Refinitiv Eikon verilerine göre Arch Capital% 12,6 hisseyle Watford’un en büyük hissedarı durumunda.