“Sigortaya İnovasyon Getirenler” yarışmasının galibi “Virtual i”

Sigorta endüstrisinin küresel standartlarını ve yönünü belirleyen prestijli kuruluş ACORD, 2020 ACORD InsurTech Innovation Challenge Londra’nın galibini açıkladı. “Sigortaya İnovasyon Getirenler” sanal yarışmasının galibi Virtual i oldu.

Her yıl birçok şehirde geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Londra (3 Eylül) ve New York’un (10 Eylül) ev sahipliği yaptığı ACORD InsurTech Innovation Challenge (AICC) yarışmasında Virtual i Technologies; risk ölçümleme ve hasar teftişi alanında fark yaratan patentli VirtualRiskSpace™ platformu ile sigorta dünyasına yenilik getiren ve dünya çapında dikkat çeken 12 girişim arasından, sektörün saygın uzmanlarından oluşan jüri heyeti tarafından birinci seçildi.

Virtual i tarafından yapılan açıklamada “Dünyanın takip ettiği bu yarışmada, risk ölçümüne dair farklı ve yenilikçi teknolojik yaklaşımımızı sunarak, doğru zamanlama ile trendleri gören ve şekillendiren vizyoner ekibimiz ve değerli müşteri ve iş ortaklarımız ile InsurTech ekosistemini dönüştürmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz.

Patentli VirtualRiskSpace™ teknolojik platformumuz ile her riskin sigortasının yapılması öncesinde mutlaka objektif, standart ve yapılandırılmış bir şekilde görülmesini sağlıyoruz. Makine öğrenimi destekli risk skorlama sistemi, veri analizi tabanlı dijital portföy yönetimi ve gerçek zamanlı veri toplama ve veri analizine imkan veren Virtual Risk Space™ ile risk analizi ve raporlama sürecinde %40’a varan iş verimliliği artışı, hasar prim oranında %12’ye varan iyileşme vadediyoruz. Canlı video görüşme altyapısı ve özelleştirilmiş formlar ile risk skorlama sistemi sayesinde amacınıza özel yapılandırılabilen bir hizmet sunan ürün, anında risk skoru hesaplama ve otomatik teftiş raporu oluşturma imkanlarıyla sizlere hem zaman kazandırıyor ve hem de riskinizi doğru değerlendirme fırsatını size sunuyor.

Entegrasyon almadan kullanım

GDPR ve KVKK ile uyumlu olan Virtual Risk Space™ platformumuz hiçbir sistem ile entegrasyona ihtiyaç duymaksızın derhal kullanılabiliyor. Özellikle COVID-19 dönemi sonrasının yenilikçi uygulamalarla şekilleneceği yeni dönem tabloda, şirketlerin stratejilerini şekillendiren, maliyet avantajı, verim, sağlık ve güvenliği ön planda tutan yenilikçi uygulamalardan biri olarak dünya çapında büyük bir ilgi ve beğeni ile takip edilmektedir.

Virtual i, ayrıca Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin sigorta ihtiyaçlarına yönelik olarak sunduğu Mikro Risk Çözümleri ile, KOBİ’ler için riski görmeyi ve ölçümlemeyi çok daha hızlı, uygun fiyatlı ve güvenilir bir hizmet haline getiriyor. Çok gerekli olmasına rağmen bugüne kadar KOBİ segmenti için ulaşılmaz ve pahalı bir hizmet olan risk ölçümü ve hasar önleme danışmanlık servislerini yenilikçi modelleriyle KOBİ’lere etkin bir şekilde sunarken, sektöre de önemli derecede bir katma değer yaratmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.