Aviva, Singapur’daki iştirakinin %75’ini satıyor

Güneydoğu Asya ülkesi Singapur’da yerli sigortacı Singapore Life Pte Ltd (Singlife), ülkedeki en büyük sigorta anlaşmasıyla Aviva Singapore’un yüzde 75’ini satın alacağını açıkladı. İşlemin, yasal onaylar nedeniyle Ocak 2021’e kadar tamamlanması bekleniyor.

Sigortacılardan yapılan açıklamaya göre, birleşmiş kuruluş başlangıçta Aviva Singlife olarak bilinecek ve 3,2 milyar SG doları (1.6 milyar sterlin) değerinde olacak. Şu anki Singlife başkanı Ray Ferguson, yeni grubun başkanı olarak kalacak. Singlife grubu CEO’su Walter de Oude, başkan yardımcısı olurken, mevcut Aviva Singapur CEO’su Nishit Majmudar CEO rolünü üstlenecek.

Aviva plc, yeni, birleşik iş kolunda yüzde 25 hisse payına sahip olacak. Singlife’ın mevcut hissedarı Sumitomo Life Insurance Company, grup hisselerinin yüzde 20’sine sahip olurken, Aflac Ventures LLC, Aberdeen Asset Management PLC, IPGL Limited ve azınlıklar toplu olarak grup hissesinin yüzde 20’sine sahip olacak. Küresel bir alternatif varlık şirketi olan TPG, grup hisselerinin yüzde 35’ine sahip olacak.

Aviva Singapur, sigorta işinin yanı sıra, bir birim tröst platformuna, Navigator’a ve Singapur’daki iki büyük finansal danışmanlık firmasına sahip durumda.