Swiss Re’den düşük karbonlu bir gelecek için daha fazla adım

Reasürans devi Swiss Re, 2030 yılına kadar operasyonlarda net sıfır emisyona geçiş çabalarının bir parçası olarak, 2021 itibarıyla dahili karbon vergisini ton başına 100 dolara çıkaracağını duyurdu.

Yeni vergi, ton CO2 başına 8 $’lık mevcut vergiden önemli ölçüde daha yüksek ve 2030 yılına kadar kademeli olarak ton başına 200 $’a çıkması bekleniyor.

Swiss Re, verginin karbon giderme projeleri yoluyla kalan operasyonel emisyonların telafisini finanse edeceğini açıkladı. Reasürör ayrıca, 2018 kıyaslamasına göre 2021’de % 30 CO2 azaltma hedefi ile uçuş emisyonlarını daha da azaltmaya karar verdi. Bu, halihazırda baskılanan iş seyahati etkinliğinin COVID-19 öncesi düzeylere geri dönmeyeceği anlamına geliyor.

Swiss Res Group CEO’su Christian Mumenthaler,”Bugünkü duyuru, Swiss Re’nin sürdürülebilirlik stratejimizin iklim eylemi bileşenini nasıl yerine getirdiğinin bir başka kanıtı. Ayrıca, lider şirketlerin iklim korumasını sadece mevcut düzenlemelere uymanın ötesine taşıyabileceğine ve ilerlemesi gerektiğine olan inancımızın da altını çiziyor.” dedi. Swiss Re, “Paris Eylem Taahhüdü” nün imzacısı ve bu pozisyonunu 2019 yılında BM Business Ambition 1.5 ° C taahhüdünü imzalayarak onayladı.